Grillade spett med tigerräkor

30 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk olivolja
  • 1 tsk chili, mald
  • 1 spsk vitlökspulver
  • 2 spsk limejuice
  • 1 pound tigerräkor, blancherade
  • 4 cup babyspenat
  • 1 stk apelsin, skuren
  • 1 stk röd paprika, tärnad
  • 2 stk vårlök, hackad

Instruktioner

  1. Ta en plastpåse och blanda 3/4 av oljan, vitlökspulver, chili, limejuice och tigerräkor. Skaka väl och låt stå för att dra in.
  2. Lägg spenaten i en salladsskål. Tillsätt apelsin, paprika och vårlök.
  3. Förvärm grillen på hög värme. Trä upp tigerräkorna på spett. Grilla i 3-4 minuter på varje sida.
  4. Servera räkorna på spenatsalladen. Ringla över resten av oljan. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 486 kcal.

Protein: 50 %.

Kolhydrater: 17 %

Fett: 33 %