Grillade kycklingwraps

30 min. total

Ingredienser

  • 1 pound kycklingbröst
  • 3 spsk yoghurt, naturlig
  • 3 spsk äppelcidervinäger
  • 3 spsk rödlök, hackad
  • 2 spsk olivolja
  • 1 stk körsbärstomater i kvartar
  • 1 stk avokado i tärningar
  • 8 blad sallat
  • 4 stk tortilla, fullkorn, uppvärmd

Instruktioner

  1. Förvärm en grillpanna på medelhög värme. Lägg kycklingen på grillpannan och strö över salt och peppar. Grilla kycklingen i 7-9 minuter på varje sida.
  2. Lägg kycklingen på en skärbräda och låt den svalna i cirka 5 minuter. Vispa ihop yoghurt, vinäger, lök, olja, salt och peppar i en stor skål.
  3. Skär kycklingen i skivor och lägg den i skålen tillsammans med tomat och avokado. Blanda.
  4. Värm tortillorna i ugnen eller i mikrovågsugnen enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg sallad på tortillas och kycklingsallad på toppen. Vik in ändarna och rulla ihop tortillan. Skär dem på mitten före servering. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 451 kcal.

Protein: 25 %.

Kolhydrater: 32 %

Fett: 43 %