Grillad tofu och gurksallad

25 min. total

Ingredienser

  • 4 spsk sesamolja
  • 14 ounce tofu i tärningar
  • 0,5 cup koriander, hackad
  • 1 spsk ingefära, riven
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 2 spsk risvinäger
  • 1 spsk sojasås
  • 1 spsk agave sirap
  • 1 spsk chiliflingor
  • 2 cup sallat
  • 2 stk gurka i skivor
  • 1 spsk sesamfrön

Instruktioner

  1. Hetta upp 1/4 av sesamoljan i en stekpanna på medelvärme.
  2. Skär tofun i tärningar och stek den tills den är brun, ca 10 minuter.
  3. Vispa ihop koriander, ingefära, vitlök, vinäger, sojasås, sirap, chiliflakes och resterande sesamolja i en skål.
  4. Ta en ny skål och lägg i sallad, gurka och tofu. Ringla dressingen över salladen. Garnera med sesamfrön. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 265 kcal.

Protein: 16 %

Kolhydrater: 18 %

Fett: 66 %