Grillad tofu och björnbärssallad

20 min. total

Ingredienser

  • 2,5 spsk olivolja
  • 2 stk schalottenlök, finhackad
  • 2 spsk limejuice
  • 1,5 spsk sherry-vinäger
  • 1,5 tsk dijonsennep
  • 1,5 tsk lönnsirap
  • 10 ounce rucola
  • 2 cup björnbär
  • 1 cup granatäpplefrön
  • 0,5 cup mynta, hackad
  • 10 ounce tofu i skivor

Instruktioner

  1. Förvärm grillen på medelhög värme och pensla grillgallret med fett.
  2. Vispa ihop olja, schalottenlök, limejuice, vinäger, senap, lönnsirap, salt och peppar.
  3. Lägg upp ruccolan på en tallrik, ringla över lite av dressingen och vänd runt. Fördela björnbären, granatäpplefrön och mynta på toppen.
  4. Lägg tofun på grillen. Grilla i ca 4 minuter på ena sidan och ca 3 minuter på den andra.
  5. Lägg tofun på salladen. Ringla över resten av dressingen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 238 kcal.

Protein: 17 %

Kolhydrater: 33 %

Fett: 50 %