Grillad tofu-biff

20 min. total

Ingredienser

  • 1 pound tofu i skivor
  • 2 spsk limejuice, delad
  • 0,5 cup sojasås, delad
  • 2 tsk chilipasta
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 4 cup babyspenat
  • 1 spsk sesamolja

Instruktioner

  1. Lägg tofun mellan lager av hushållspapper. Pressa ut vattnet. Lägg tofun i botten av en bakplåt.
  2. Vispa ihop 1/2 av limesaften, 1/2 av sojasåsen, chilipasta, vitlök och peppar i en liten skål. Häll blandningen över tofun och rör om. Låt dra in.
  3. Smörj en grillpanna och värm på medelvärme.
  4. Lägg tofu-skivorna på grillpannan, spara marinaden. Stek tofun i 3-4 minuter på varje sida.
  5. Vispa ihop resterande limesaft, sojasås och sesamolja i en skål. Tillsätt spenaten och vänd runt tills den är täckt. Servera tofubiffarna på en bädd av spenat. Tillsätt resten av marianaden. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 160 kcal.

Protein: 32 %

Kolhydrater: 17 %

Fett: 51 %