Grillad sallad med chiliräkor

15 min. total

Ingredienser

  • 4 stk ägg
  • 3 spsk olivolja
  • 0,25 cup limejuice
  • 2 tsk chili, mald
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 2 cup broccoli, buketter
  • 2 cup körsbärstomat, halverad
  • 1 cup gröna ärtor, blancherade
  • 300 gram tigerräkor, blancherade
  • 4 cup blandad sallad

Instruktioner

  1. Lägg äggen i kokande vatten i 4 minuter. Låt vattnet rinna av. Häll kallt vatten på toppen. Skala äggen och skär dem i skivor.
  2. Vispa samman olja, limesaft, chili och vitlök i en skål. Blanda tigerräkorna i dressingen och låt dem marinera. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp en panna med non-stick på medelhög värme.
  4. Stek tigerräkorna i 2 minuter på varje sida. Blanda sallad, broccoli, tomat, ärtor, tigerräkor och ägg i en skål.
  5. Servera med din favoritdressing. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 327 kcal.

Protein: 38 %

Kolhydrater: 16 %

Fett: 46 %