Grillad lax med majssallad

20 min. total

Ingredienser

  • 1 stk laxfilé
  • 1 spsk olivolja
  • 0,5 cup majs, avrunnen
  • 1 spsk rödlök, hackad
  • 1 tsk dill
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 cup babyspenat
  • 4 stk sparris, blancherad
  • 0,25 cup körsbärstomat, halverad
  • 1 stk citron

Instruktioner

  1. Hetta upp 1/3 av oljan i en grillpanna på medelhög värme. Krydda laxen med salt och peppar.
  2. Lägg laxen i stekpannan och stek i 4 minuter på varje sida. Blanda majs, lök, dill, citronsaft, resterande olja, salt och peppar i en skål. Blanda ordentligt.
  3. Lägg spenat, sparris, körsbärstomater, majssallad och lax på en tallrik.
  4. Garnera med dill och servera med citron. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 568 kcal.

Protein: 25 %.

Kolhydrater: 19 %

Fett: 55%