Grillad kycklingsallad med sesam

35 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk misopasta
  • 2 spsk sojasås
  • 1 spsk risvinäger
  • 1 spsk sesamfrön
  • 2 spsk sesamolja
  • 2 stk kycklingbröst
  • 3 ounce spenat
  • 3 ounce rucola
  • 4 ounce sockerärter

Instruktioner

  1. Vispa ihop miso, sojasås, sesamfrön, risdeg och hälften av sesamoljan i en stor skål.
  2. Krydda med svartpeppar. Ta bort 1 matsked av dressingen. Förvärm en stekpanna på medelhög värme.
  3. Klappa kycklingen torr med hushållspapper. Gnid in kycklingen med resten av sesamoljan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg kycklingen i stekpannan och stek på båda sidor tills den är klar, ca 4-5 minuter. Lägg kycklingen på en tallrik och täck den för att hålla den varm.
  5. Lägg spenat, ruccola och sockerärter i dressingskålen. Blanda salladen ordentligt.
  6. Skär kycklingen i skivor och lägg den på salladen. Ringla dressingen över kycklingen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 413 kcal.

Protein: 36 %

Kolhydrater: 10 %.

Fett: 54 %