Grillad kycklingsallad

20 min. total

Ingredienser

  • 14 ounce kycklingbröst
  • 0,25 tsk kummin, mald
  • 0,25 tsk paprika
  • 2 spsk olivolja
  • 4 spsk citronsaft
  • 1 tsk citronskal
  • 8 cup spenat
  • 1 stk gurka i skivor
  • 1 stk avokado i skivor
  • 0,5 cup körsbärstomat, halverad
  • 0,25 cup lök i skivor

Instruktioner

  1. Förvärm grillen till medelhög värme. Blanda spiskummin, paprika, salt och peppar i en skål och strö över kycklingen.
  2. Lägg kycklingbröstet på en lätt oljad grill och stek i 3 minuter på varje sida. Ta bort kycklingen från grillen, låt den svalna något och skär den i skivor.
  3. Blanda citronskal, citronsaft, större delen av olivoljan, salt och peppar i en skål. Vispa med en gaffel till en jämn smet. Låt dra in.
  4. Lägg spenat, gurka, körsbärstomater, lök och kyckling i en skål.
  5. Häll på dressingen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 312 kcal.

Protein: 32 %

Kolhydrater: 15 %.

Fett: 53 %