Grillad kyckling och grönsakssallad

15 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 1 stk kycklingbröst
  • 0,5 stk avokado i skivor
  • 8 stk sparris, blancherad
  • 1 cup frisee-sallad
  • 0,5 cup spenat
  • 0,25 cup gröna ärtor, blancherade
  • 2 spsk citronsaft

Instruktioner

  1. Förvärm grillen till medelhög värme. Ringla olja över kycklingen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg kycklingen på grillen. Grilla i 4-5 minuter på varje sida.
  3. Krydda avokado och sparris med salt och peppar.
  4. Lägg dem på grillen och stek dem tills de blir bruna. Ta ut kycklingen, låt den vila och skär den sedan i skivor.
  5. Lägg sallad och spenat på en tallrik. Lägg de grillade grönsakerna ovanpå. Avsluta med kyckling och gröna ärtor.
  6. Ringla citronsaft över salladen. Smaka av med salt och peppar. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 533 kcal.

Protein: 28 %

Kolhydrater: 17 %

Fett: 55%