Grillad kyckling och grönsaker

40 min. total

Ingredienser

  • 2 stk kycklingbröst
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk kummin, mald
  • 0,5 tsk koriander, krossad
  • 0,5 tsk paprika
  • 3 spsk olivolja
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1 stk gul paprika, skuren
  • 1 stk rödlök i skivor
  • 1 stk aubergine i skivor
  • 1 cup körsbärstomat
  • 1 cup rucola

Instruktioner

  1. Förvärm grillen till medelhög värme. Lägg kycklingen i en djup skål tillsammans med vitlökspulver, spiskummin, koriander, paprika, salt och peppar och 2/3 av oljan. Gnid in blandningen i kycklingen.
  2. Tillsätt resten av oljan, vitlök, paprika, lök, tomat och aubergine i en skål och blanda tills grönsakerna är täckta. Stek kycklingen 4-6 minuter på varje sida.
  3. Lägg grönsakerna på grillen i 2-4 minuter. Servera kyckling och grönsaker med färsk ruccola. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 491 kcal.

Protein: 28 %

Kolhydrater: 16 %

Fett: 56 %