Grillad kyckling och citrussallad

70 min. total

Ingredienser

  • 2 stk kycklinglår
  • 1 tsk chili, mald
  • 1 tsk paprika
  • 1 stk apelsin, uppdelad i både
  • 3 cup rucola

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 205 °C. Lägg kycklinglåren i en ugnsfast form.
  2. Smaka av med salt och peppar. Gnid in chili och paprika på låret.
  3. Stek låren i ca 1 timme. Skär apelsinen i halvor över en skål för att behålla all saft.
  4. För att göra dressingen, ta bort fettet från den ugnsfasta skålen. Häll apelsinjuicen i skålen och vänd runt i skålen.
  5. Lägg rucola i skålen med apelsinjuice. Häll apelsinjuicen från skålen över salladen och vänd om. Servera kycklingen på en salladsbädd. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 286 kcal.

Protein: 41 %

Kolhydrater: 17 %

Fett: 42 %