Grillad kyckling med myntsås

30 min. total

Ingredienser

  • 2 cup gröna ärtor, blancherade
  • 0,5 cup vitvinsvinäger
  • 3 spsk mynta, hackad
  • 2 spsk koriander, hackad
  • 0,25 cup rapsolja
  • 1 spsk honung
  • 0,25 cup honung
  • 3 spsk balsamvinäger
  • 4 stk kycklingbröst
  • 1 spsk olivolja
  • 2 cup gröna ärtor, blancherade
  • 2 cup sparris, blancherad

Instruktioner

  1. Lägg ärtor, vinäger, mynta, koriander, salt och peppar i en mixer. Blanda tills det är slätt.
  2. Tillsätt oljan gradvis. Tillsätt honungen och mixa igen. Tillsätt vatten om blandningen är för tjock.
  3. Värm grillen till medelvärme. Vispa ihop honung och vinäger i en skål.
  4. Pensla kycklingen med olja. Smaka av med salt och peppar. Grilla kycklingen i 7-10 minuter på varje sida. Pensla kycklingen med balsamicosirap under de sista minuterna av stekningen.
  5. Servera kycklingen på en bädd av ärtor och sparris.
  6. Ringla myntsåsen över kycklingen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 585 kcal.

Protein: 28 %

Kolhydrater: 30 %.

Fett: 42 %