Grillad kyckling med ärtor

15 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk olivolja
  • 2 stk kycklingbröst
  • 1 stk schalottenlök, finhackad
  • 1,5 cup gröna ärtor, blancherade
  • 2,5 ounce spenat

Instruktioner

  1. Hetta upp hälften av oljan i en grillpanna på medelhög värme. Krydda kycklingen med salt och peppar.
  2. Lägg kycklingen i en stekpanna och stek den i 4 minuter på varje sida. Värm resten av oljan i en stekpanna.
  3. Fräs schalottenlöken i ca 2 minuter under omrörning. Tillsätt ärtorna och rör om i 1 minut.
  4. Tillsätt spenaten, rör om så att den blir sammanfogad och värm i ytterligare 1,2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklingen ovanpå spenaten och ärtorna. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 417 kcal.

Protein: 36 %

Kolhydrater: 13 %

Fett: 50 %