Grillad kalkon med broccoli

30 min. total

Ingredienser

  • 250 gram kalkonbröst
  • 2 spsk olivolja
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 2 cup broccoli, buketter
  • 2 stk tomat i kvartar
  • 3 spsk parmesan, riven
  • 2 stk citronbåt

Instruktioner

  1. Hetta upp en stekpanna i smidesjärn på hög värme. Krydda kalkonen med salt och peppar. Ringla över 1/2 av oljan och massera in den i köttet.
  2. Stek i 2 minuter på hög värme. Sänk sedan värmen till medelvärme och stek i ytterligare 10-12 minuter.
  3. Under tiden värmer du resten av oljan i en kastrull på medelhög värme.
  4. Fräs vitlök tills den doftar. Tillsätt broccoli och tomat och rör om. Stek i 3 minuter. Häll upp grönsakerna på en tallrik.
  5. Lägg kalkonen ovanpå. Strö över parmesan och servera med citrondressing. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 411 kcal.

Protein: 39 %

Kolhydrater: 10 %.

Fett: 51 %