Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Grekisk pizza med Kalamata-oliver
100 min. total
Ingredienser
-
Dej
1,2 dl vatten - 0,5 msk honung
- 2 tsk olivolja
- 1,3 tsk torrjäst
- 1,8 dl vetemjöl
- 0,6 dl fullkornsvetemjöl
- 0,5 tsk salt
-
Fyld
1 msk olivolja - 1 klyftor vitlök, finhackad
- 110 gram mozzarella, riven
- 60 gram fetaost, smulad
- 2,4 dl svarta oliver
Instruktioner
-
Deg
Blanda ljummet vatten, honung och 3/4 av olivoljan i en skål. - Strö över jästen och låt stå i 10 minuter. Blanda vetemjöl, fullkornsmjöl och salt i en matberedare. Blanda genom att pulsa.
- Häll i jästblandningen och pulsa tills den är jämn. Tillsätt lite mjöl och pulsa, upprepa tills det bildas en mjuk deg. Skrapa ut degen på en mjölklädd arbetsyta.
- Knåda degen tills ytan är slät och tillsätt mjöl vid behov. Smörj en skål lätt med resten av olivoljan.
- Forma degen till en boll och lägg den i skålen. Vänd degen tills den är täckt av olja. Täck skålen med en handduk och låt jäsa i ca 1 timme.
- Vänd ner degen och låt den vila i 10 minuter. Förvärm ugnen till 230 °C. Smörj en bakplåt lätt med olja på toppen av en plåt.
- Kavla ut degen till en oval form på en bordsyta beströdd med mjöl. Lägg degen på bakplåtspapper.
-
Fyll
Blanda olivolja och vitlök i en mikrovågsugnssäker kopp. Värm i 30 sekunder på full effekt. Ta bort den från mikrovågsugnen. - Pensla degen med vitlöksolja. Bred ut all ost och alla oliver på toppen.
- Grädda tills skorpan är gyllenbrun, ca 10-12 minuter. Ta ut pizzan ur ugnen och skär den i bitar. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 688 kcal.
Protein: 18 %
Kolhydrater: 36 %
Fett: 46 %