Grekisk kycklingrulle

20 min. total

Ingredienser

  • 1 stk gurka i tärningar
  • 0,5 cup grekisk yoghurt
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 0,5 spsk olivolja
  • 1 spsk persilja, hackad
  • 1 tsk rödvinäger
  • 0,5 tsk kummin, mald
  • 2 stk tortilla, fullkorn, uppvärmd
  • 0,5 cup babyspenat
  • 1 stk kycklingbröst, styckat
  • 0,25 cup morot i strimlor

Instruktioner

  1. Stek kycklingbröstet i en stekpanna i 4-5 minuter på varje sida. Skär köttet i skivor.
  2. Lägg gurkan i en matberedare tillsammans med yoghurt, vitlök, olivolja, persilja, vinäger och spiskummin. Blanda tills det är slätt.
  3. Smaka av med salt och peppar. Bred ut yoghurtdressingen på tortillan. Tillsätt spenat, kyckling och morot. Rulla ihop den. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 745 kcal.

Protein: 30 %.

Kolhydrater: 42 %

Fett: 28 %