Grekisk "Gyros" med Tzatziki

25 min. total

Ingredienser

  • 2 cup grekisk yoghurt
  • 1 stk gurka i skivor
  • 0,5 tsk dill, hackad
  • 7 tsk vitlök, finhackad
  • 1 pound flankstek
  • 2 spsk olivolja
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 spsk citronsaft
  • 4 stk pitabröd, fullkornsbröd
  • 0,5 stk lök i skivor
  • 1 stk tomat i skivor
  • 0,5 stk gul paprika, skuren
  • 2 gram persilja, hackad

Instruktioner

  1. Blanda yoghurt, hälften av gurkan, dill och hälften av vitlöken i en mixer och mixa tills det blir slätt. Smaka av och justera kryddorna. Täck över och ställ i kylskåp.
  2. Marinera oxfilén med olivolja, resten av vitlöken, oregano, salt, peppar och citronsaft i en påse med dragkedja. Låt vila i 3-5 minuter.
  3. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Stek biffen i 6-8 minuter. på varje sida. Lägg steken på en skärbräda och skär den i tunna skivor. Värm pitabröden enligt förpackningens anvisningar.
  4. Lägg på det varma pitabrödet nötköttet, löken, resten av gurkan, tomaten och paprikan. Häll över tzatziki och garnera med persilja.

Näring (per person)

Kalorier: 739 kcal.

Protein: 21 %

Kolhydrater: 28 %

Fett: 51 %