Grekisk "Gyros" med Tzatziki

25 min. total

Ingredienser

  • 4,7 dl grekisk yoghurt
  • 1 st gurka i skivor
  • 0,5 tsk dill, hackad
  • 7 tsk vitlök, finhackad
  • 450 gram flankstek
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 msk citronsaft
  • 4 st pitabröd, fullkornsbröd
  • 0,5 st lök i skivor
  • 1 st tomat i skivor
  • 0,5 st gul paprika, skuren
  • 2 gram persilja, hackad

Instruktioner

  1. Blanda yoghurt, hälften av gurkan, dill och hälften av vitlöken i en mixer och mixa tills det blir slätt. Smaka av och justera kryddorna. Täck över och ställ i kylskåp.
  2. Marinera oxfilén med olivolja, resten av vitlöken, oregano, salt, peppar och citronsaft i en påse med dragkedja. Låt vila i 3-5 minuter.
  3. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Stek biffen i 6-8 minuter. på varje sida. Lägg steken på en skärbräda och skär den i tunna skivor. Värm pitabröden enligt förpackningens anvisningar.
  4. Lägg på det varma pitabrödet nötköttet, löken, resten av gurkan, tomaten och paprikan. Häll över tzatziki och garnera med persilja.

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 739 kcal.

Protein: 21 %

Kolhydrater: 28 %

Fett: 51 %