Fyllda paprikor med ost

45 min. total

Ingredienser

  • 1 cup malet nötkött (fettsnålt)
  • 6 ounce lök, hackad
  • 1 cup kål, hackad
  • 1 tsk italiensk krydda
  • 1 tsk torkad basilika
  • 4 stk röd paprika, halverad
  • 12 ounce tomatpuré
  • 10 blad sallad, skivad

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 °C. Smörj en stekpanna med olja och lägg paprikorna i den. Stek köttfärsen i en stekpanna tills den är genomkokt.
  2. Häll köttet i en skål. Tillsätt lök, kål, basilika, kryddor, salt och peppar. Blanda ihop.
  3. Rör ner blandningen i paprikan. Tillsätt tillräckligt med tomatpuré för att hålla ihop blandningen. Häll lite varmt vatten i botten av den breda kastrullen.
  4. Grädda i ca 20-30 minuter. Ta ut dem och servera dem med färsk sallad. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 365 kcal.

Protein: 29 %

Kolhydrater: 48 %

Fett: 24 %