Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Fyllda paprikor med kyckling
40 min. total
Ingredienser
- 1 msk olivolja
- 0,8 dl lök, hackad
- 3 klyftor vitlök, finhackad
- 0,6 dl vårlök, hackad
- 2 msk röd chili, finhackad
- 450 gram malet kyckling
- 410 gram hackade tomater
- 1 msk persilja, hackad
- 1,5 tsk italiensk krydda
- 4 st gul paprika, halverad
- 0,6 dl tomatsås
- 1,2 dl mozzarella, riven
Instruktioner
- Värm ugnen till 190 °C. Fräs lök och vitlök tills de är mjuka. Tillsätt vårlök och chili och fräs i 5 minuter. Ta bort och ställ åt sidan.
- Använd samma stekpanna för att bryna kycklingen. Tillsätt lökblandningen.
- Tillsätt 3/4 av tomaterna, persilja, kryddor, salt och peppar. Blanda ordentligt. Koka i ytterligare 5 minuter.
- Skeda in blandningen i paprikahalvorna. Häll lite av den återstående tomatsåsen i en ugnsfast form så att botten täcks och lägg paprikorna i såsen.
- Häll resten av tomatsåsen över paprikorna och strö över ost. Grädda i 20 minuter. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 310 kcal.
Protein: 38 %
Kolhydrater: 25 %
Fett: 37 %