Fyllda paprikor med kyckling

40 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 0,33 cup lök, hackad
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 0,25 cup vårlök, hackad
  • 2 spsk röd chili, finhackad
  • 1 pound malet kyckling
  • 15 ounce hackade tomater
  • 1 spsk persilja, hackad
  • 1,5 tsk italiensk krydda
  • 4 stk gul paprika, halverad
  • 0,25 cup tomatsås
  • 0,5 cup mozzarella, riven

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 190 °C. Fräs lök och vitlök tills de är mjuka. Tillsätt vårlök och chili och fräs i 5 minuter. Ta bort och ställ åt sidan.
  2. Använd samma stekpanna för att bryna kycklingen. Tillsätt lökblandningen.
  3. Tillsätt 3/4 av tomaterna, persilja, kryddor, salt och peppar. Blanda ordentligt. Koka i ytterligare 5 minuter.
  4. Skeda in blandningen i paprikahalvorna. Häll lite av den återstående tomatsåsen i en ugnsfast form så att botten täcks och lägg paprikorna i såsen.
  5. Häll resten av tomatsåsen över paprikorna och strö över ost. Grädda i 20 minuter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 310 kcal.

Protein: 38 %

Kolhydrater: 25 %

Fett: 37 %