Fyllda gröna paprikor med kyckling

90 min. total

Ingredienser

  • 1 cup brunt ris
  • 1 cup svamp, hackad
  • 0,25 stk lök, hackad
  • 1 tsk olivolja
  • 20 ounce malet kyckling
  • 1 tsk italiensk krydda
  • 1 stk äggviter
  • 0,5 cup höstost, smulad
  • 0,5 cup hackade tomater
  • 1 tsk sojasås
  • 0,5 cup tomatsås
  • 4 stk grön paprika, halverad

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Värm oljan i en stekpanna. Fräs svamp och lök. Låt vätskan rinna av. Ta bort den från pannan.
  2. Låt dem stå i kylskåp i 15 minuter. Under tiden värms ugnen upp till 175 °C.
  3. Blanda kyckling, champinjoner, lök, äggvita, ost, hälften av tomaterna, sojasås och kryddor.
  4. Lägg fyllningen i paprikorna. Lägg dem på en bred stekpanna. Häll tomatsåsen över paprikorna. Strö över resten av tomaten.
  5. Grädda övertäckt i 45 minuter. Ta bort locket och grädda i ytterligare 30 minuter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 490 kcal.

Protein: 34 %

Kolhydrater: 44 %

Fett: 22 %