Fyllda gröna paprikor

50 min. total

Ingredienser

  • 8 stk grön paprika, med toppen borttagen
  • 2 pound malet kyckling
  • 2 spsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 2 stk tomat, hackad
  • 2 stk morot, riven
  • 14 ounce tomatsås
  • 1 cup basmatiris
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk kummin, mald
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 cup mozzarella, riven

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 °C. Skär av topparna på paprikorna och ta bort fröna. Lägg dem på en bakplåtspapper.
  2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av allt överflödigt vatten.
  3. Hetta upp 1/2 av oljan i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kycklingköttet. Lägg den i en skål.
  4. Tillsätt resten av oljan i stekpannan. Tillsätt lök och morot. Smaka av med salt och peppar. Fräs i cirka 3 minuter.
  5. Rör ner tomatsås, vitlök och ris. Smaka av med oregano, spiskummin, chiliflakes, salt och peppar. Rör om.
  6. Mal blandningen i paprikan. Strö över ost. Grädda i 30 minuter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 562 kcal.

Protein: 29 %

Kolhydrater: 43 %

Fett: 27 %