Fyllda gröna paprikor

50 min. total

Ingredienser

  • 8 st grön paprika, med toppen borttagen
  • 910 gram malet kyckling
  • 2 msk olivolja
  • 1 st lök, hackad
  • 2 st tomat, hackad
  • 2 st morot, riven
  • 400 gram tomatsås
  • 2,4 dl basmatiris
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk kummin, mald
  • 1 tsk chiliflingor
  • 2,4 dl mozzarella, riven

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 °C. Skär av topparna på paprikorna och ta bort fröna. Lägg dem på en bakplåtspapper.
  2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av allt överflödigt vatten.
  3. Hetta upp 1/2 av oljan i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kycklingköttet. Lägg den i en skål.
  4. Tillsätt resten av oljan i stekpannan. Tillsätt lök och morot. Smaka av med salt och peppar. Fräs i cirka 3 minuter.
  5. Rör ner tomatsås, vitlök och ris. Smaka av med oregano, spiskummin, chiliflakes, salt och peppar. Rör om.
  6. Mal blandningen i paprikan. Strö över ost. Grädda i 30 minuter. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 562 kcal.

Protein: 29 %

Kolhydrater: 43 %

Fett: 27 %