Fullkornsvåffla med avokado och stekt ägg

20 min. total

Ingredienser

  • 2 cup kärnmjölk
  • 0,75 cup havregrynsgröt
  • 1 cup fullkornsvetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 2 stk ägg
  • 1 spsk rapsolja
  • 2 cup rucola
  • 2 stk avokado i skivor
  • 4 stk ägg, spegel

Instruktioner

  1. Blanda kärnmjölk och havregryn i en skål. Låt dra i 15 minuter.
  2. Under tiden vispar du mjöl, bakpulver, soda och salt i en separat skål.
  3. Rör ner ägg och olja i havreblandningen. Tillsätt de våta ingredienserna till de torra och blanda ihop.
  4. Värm upp ett våffeljärn och smörj det. Häll i smeten. Grädda i 4-5 minuter. Upprepa tills all smet är använd.
  5. Under tiden speglar du äggen.
  6. Lägg våfflorna på en tallrik. Servera med ruccola och avokado på toppen och äggen ovanpå. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 492 kcal.

Protein: 18 %

Kolhydrater: 41 %

Fett: 41 %