Fullkornspizza Margherita

40 min. total

Ingredienser

  • 1 tsk torrjäst
  • 1 tsk socker
  • 0,25 tsk salt
  • 0,5 cup varmt vatten
  • 1,5 cup vetemjöl
  • 1 spsk olivolja
  • 0,25 cup skalade tomater
  • 1 tsk italiensk krydda
  • 6 ounce mozzarella, riven
  • 2 stk tomat i skivor
  • 2 spsk basilika

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 230 °C. Lös upp jäst, socker och salt i en skål i varmt vatten.
  2. Tillsätt 3/4 av mjölet och oljan i skålen. Rör om tills den är slät. Tillsätt resten av mjölet lite i taget. Knåda ihop degen.
  3. Täck över degen och låt den jäsa i 20 minuter. Kavla sedan ut degen tills den är ca 3 mm tjock.
  4. Strö mjöl på ett bakplåtspapper och lägg botten på det. Använd en sked för att fördela de skalade tomaterna på bottnen.
  5. Strö över de italienska kryddorna. Lägg mozzarella, tomater och basilika på pizzan.
  6. Lägg över bakplåtspapper och pizza på ett bakplåtspapper. Grädda pizzan i 10-13 minuter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 709 kcal.

Protein: 21 %

Kolhydrater: 50 %.

Fett: 30 %