Fullkornspasta Penne med spenat och basilikapesto

25 min. total

Ingredienser

  • 16 ounce pennepasta, fullkorn
  • 0,5 cup spenat
  • 0,5 cup grön pesto
  • 2 tsk olivolja
  • 2 stk kycklingbröst, styckat
  • 0,25 cup soltorkade tomater, hackade
  • 1 tsk parmesan, riven
  • 0,5 tsk persilja, hackad
  • 0,5 tsk basilika, hackad

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt rekommendationerna på förpackningen. Låt rinna av och ställ åt sidan. Mixa spenatbladen och peston i en matberedare tills ytan är nästan slät.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme och stek kycklingen i 4-5 minuter.
  3. Blanda pesto, soltorkade tomater och pasta och rör om tills ingredienserna är väl sammansatta. Smaka av med salt och peppar.
  4. Garnera med persilja, parmesan och basilika. Njut av det!

Näring (per person)

Kalorier: 678 kcal.

Protein: 19 %

Kolhydrater: 51 %

Fett: 30 %