Fullkornspannkakor av havre

20 min. total

Ingredienser

  • 1 cup fullkornsvetemjöl
  • 0,5 cup havregrynsgröt
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,12 tsk salt
  • 1 tsk kanel, malen
  • 1 stk ägg
  • 1 cup mjölk
  • 0,25 cup yoghurt, naturlig
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2 spsk smör
  • 1 cup björnbär
  • 2 tsk lönnsirap

Instruktioner

  1. Sila de torra ingredienserna - mjöl, bakpulver, salt och kanel - i en skål tillsammans med havregrynen och blanda ihop dem.
  2. Ta en ny skål och blanda de våta ingredienserna - ägg, mjölk, yoghurt och vanilj.
  3. Gör en grop i mitten av skålen med de torra ingredienserna. Häll de våta ingredienserna i gropen. Rör ihop dem. Var försiktig så att degen inte blandas för mycket.
  4. Smält smöret i en stekpanna. Bred ut degen på formen. Vänd pannkakorna när det slutar bubbla och kanterna är fasta.
  5. Upprepa med resten av degen. Servera pannkakorna med björnbär och sirap. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 570 kcal.

Protein: 14 %

Kolhydrater: 58 %

Fett: 27 %