Fullkornsäppelvåffla med stekt ägg

30 min. total

Ingredienser

  • 2,8 cup fullkornsvetemjöl
  • 3 cup mjölk
  • 6 spsk smör
  • 9 stk ägg, krossade
  • 3 spsk äppelcidervinäger
  • 1 spsk vaniljextrakt
  • 1 spsk lönnsirap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 spsk rapsolja
  • 4 cup rucola
  • 3 stk avokado i skivor

Instruktioner

  1. Förvärm våffeljärnet. Ta en skål och vispa ihop mjölk, äppelvinäger.
  2. Smält smöret i mikrovågsugnen. Ta en skål och vispa ihop 1/3 av äggen, lönnsirap och vaniljextrakt.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en ny skål.
  4. Häll de torra ingredienserna i de våta ingredienserna och blanda till en deg. Häll smeten i våffeljärnet.
  5. Grädda tills de är gyllenbruna och krispiga. Värm oljan i en stekpanna. Rör ihop resten av äggen efter smak.
  6. Lägg våfflorna på en tallrik. Lägg ruccola och avokado på toppen och avsluta med stekt ägg. Smaka av med salt och peppar. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 642 kcal.

Protein: 15 %.

Kolhydrater: 41 %

Fett: 44 %