Fullkornsäppelvåffla med stekt ägg

30 min. total

Ingredienser

  • 6,5 dl fullkornsvetemjöl
  • 7,1 dl mjölk
  • 6 msk smör
  • 9 st ägg, krossade
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk vaniljextrakt
  • 1 msk lönnsirap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • 9,5 dl rucola
  • 3 st avokado i skivor

Instruktioner

  1. Förvärm våffeljärnet. Ta en skål och vispa ihop mjölk, äppelvinäger.
  2. Smält smöret i mikrovågsugnen. Ta en skål och vispa ihop 1/3 av äggen, lönnsirap och vaniljextrakt.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en ny skål.
  4. Häll de torra ingredienserna i de våta ingredienserna och blanda till en deg. Häll smeten i våffeljärnet.
  5. Grädda tills de är gyllenbruna och krispiga. Värm oljan i en stekpanna. Rör ihop resten av äggen efter smak.
  6. Lägg våfflorna på en tallrik. Lägg ruccola och avokado på toppen och avsluta med stekt ägg. Smaka av med salt och peppar. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 642 kcal.

Protein: 15 %.

Kolhydrater: 41 %

Fett: 44 %