Fullkorns köttbullar

40 min. total

Ingredienser

  • 0,5 pound malet kyckling
  • 1 stk lök, hackad
  • 4 fed vitlök, finhackad
  • 2 tsk italiensk krydda
  • 1,5 tsk salt
  • 1 spsk parmesan, riven
  • 0,5 stk ägg, vispade
  • 0,25 cup rasp
  • 0,75 pound spaghetti, fullkorn
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 cup rött vin
  • 6 ounce tomatpuré
  • 18 translation missing: da.fluid_ounce vatten
  • 1 tsk socker

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 220 °C. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt.
  2. Ta en skål och blanda kyckling, 3/4 av löken, 1/2 av vitlöken, 1/2 av de italienska kryddorna, 1/2 av saltet, parmesanosten, ägget och brödsmulorna väl tillsammans.
  3. Forma köttbullar och lägg dem på plåten. Grädda i 10 minuter. Under tiden kokar du spaghetti enligt förpackningens anvisningar.
  4. Värm oljan på medelvärme i en kastrull. Tillsätt lök, vitlök och salt. Fräs i 3-4 minuter.
  5. Tillsätt rödvinet och koka i 1 minut. Tillsätt tomatpuré och koka i 1 minut. Tillsätt vatten, italienska kryddor, socker och eventuellt mer salt.
  6. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter. Lägg spaghettierna i såsen och vänd om.
  7. Servera köttbullarna och garnera med parmesanost. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 515 kcal.

Protein: 21 %

Kolhydrater: 63 %

Fett: 15 %