Frukost burrito

20 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk smör
  • 2 spsk olivolja
  • 500 gram skivad champinjon
  • 250 gram gröna oliver
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 3 spsk persilja, hackad
  • 6 stk ägg
  • 4 stk tortilla, fullkorn, uppvärmd

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 °C. Smält 1/2 av smöret och värm 1/2 av oljan i en kastrull på hög värme.
  2. Stek champinjonerna i 5 minuter utan att röra om. Tillsätt oliver, vitlök och persilja. Stek i ytterligare 2 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar. Ta bort dem från pannan och klappa dem torra. Smält resten av smöret och värm resten av oljan på medelvärme.
  4. Vispa äggen i en skål. Smaka av med salt och peppar. Häll i kastrullen och stek i 2 minuter under omrörning.
  5. Lägg tortillan på en tallrik. Tillsätt ägg- och svampblandningen. Vik in ändarna och rulla ihop. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 502 kcal.

Protein: 15 %.

Kolhydrater: 31 %

Fett: 54 %