Frukost burito med spenat

15 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1 stk röd paprika, tärnad
  • 2 cup babyspenat
  • 3 stk ägg, vispade
  • 1,5 spsk yoghurt, naturlig
  • 0,5 tsk paprika
  • 2 stk tortilla, fullkorn, uppvärmd

Instruktioner

  1. Hetta upp 1/2 av oljan i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök, paprika och lök i 2 minuter. Tillsätt spenaten och fräs ytterligare 1-2 minuter.
  2. Hetta upp resten av oljan i en ny stekpanna. Häll i äggen, stek i 3-4 minuter, vänd och stek tills de är klara.
  3. Blanda yoghurt och paprika i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg tortillan på en tallrik.
  4. Lägg ägg och grönsaker i en remsa i mitten. Strö över yoghurt. Vik in ändarna och rulla ihop burriton. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 377 kcal.

Protein: 18 %

Kolhydrater: 39 %

Fett: 43 %