Frisk sallad med kyckling

25 min. total

Ingredienser

  • 0,5 spsk olivolja
  • 1,5 spsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk lönnsirap
  • 1 cup spenat
  • 0,5 cup rucola
  • 0,25 cup körsbärstomater i kvartar
  • 1 stk kycklingbröst

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kycklingen och stek den i 6-7 minuter på varje sida. Ta ut kycklingen, låt den vila och skär den i skivor.
  2. Vispa ihop citronsaft, senap, sirap, salt och peppar i en skål.
  3. Blanda spenat och ruccola i en ny skål. Tillsätt tomat och kyckling.
  4. Häll dressingen över och vänd runt salladen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 324 kcal.

Protein: 40 %.

Kolhydrater: 15 %.

Fett: 45 %