Fettuccine med svamp

20 min. total

Ingredienser

  • 1 pound fettuccine, fullkorn
  • 2,5 spsk olivolja
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 1 pound skivad svamp
  • 3 spsk parmesan, riven
  • 1 spsk persilja, hackad

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara en kvarts kopp av pastavattnet.
  2. Värm oljan i en stekpanna på medelvärme.
  3. Tillsätt vitlök, svamp, salt och peppar och fräs i 5-7 minuter. Svampen ska vara mjuk och vitlöken gyllene.
  4. Tillsätt pastavattnet och rör om.
  5. Tillsätt pastan i kastrullen och rör om så att pastan blir täckt.
  6. Servera med riven parmesanost och persilja på toppen.

Näring (per person)

Kalorier: 367 kcal.

Protein: 16 %

Kolhydrater: 60 %.

Fett: 24 %