Fettuccine med lax och spenat

25 min. total

Ingredienser

  • 200 gram fettuccine, fullkorn
  • 2 spsk olivolja
  • 150 gram laxfilé i bitar
  • 1 stk lök i skivor
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 0,5 cup grädde, lågfett
  • 100 gram babyspenat
  • 0,25 cup dill, hackad
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk citronskal

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt vattnet rinna av.
  2. Hetta upp 1/2 av oljan i en kastrull på medelhög värme. Stek laxen 2-3 minuter på varje sida.
  3. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitlök i 2-3 minuter.
  4. Tillsätt grädde. Rör om och låt sjuda i 2-3 minuter tills det tjocknar. Rör ner pastan i såsen.
  5. Tillsätt spenat, dill, citronskal och citronsaft till pastablandningen. Blanda och smaka av.
  6. Servera laxen ovanpå pastan och garnera med extra dill. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 738 kcal.

Protein: 18 %

Kolhydrater: 43 %

Fett: 39 %