Färgglad thailändsk nötköttsallad

25 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk limejuice
  • 1 tsk fisksås
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,25 tsk sojasås
  • 0,5 tsk ingefära, riven
  • 0,5 fed vitlök, finhackad
  • 250 gram tykstegsfilet
  • 1 stk gurka i skivor
  • 14 stk vindruvor, halverade
  • 2 cup babyspenat
  • 0,5 stk rödlök i skivor
  • 1 stk röd chili, hackad
  • 0,75 cup koriander, hackad
  • 0,75 cup mynta, hackad

Instruktioner

  1. Vispa ihop limejuice, fisksås, sesamolja, sojasås, ingefära och vitlök i en liten skål.
  2. Lägg biffen i en skål, häll 1/2 av dressingen över den och vänd runt tills biffen är täckt.
  3. Hetta upp en panna med non-stick på hög värme. Stek biffen i 2-3 minuter på varje sida. Lägg över på en tallrik.
  4. Täck biffen med folie och ställ den åt sidan. Lägg gurka, vindruvor, spenat, lök, chili, koriander och mynta i en skål.
  5. Skär biffen i tunna skivor och lägg dem i salladen. Häll på resten av dressingen och vänd runt salladen.
  6. Servera salladen omedelbart medan köttet fortfarande är varmt. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 275 kcal.

Protein: 48 %

Kolhydrater: 26 %

Fett: 27 %