Färgglad thailändsk nötköttsallad

25 min. total

Ingredienser

  • 1 msk limejuice
  • 1 tsk fisksås
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,25 tsk sojasås
  • 0,5 tsk ingefära, riven
  • 0,5 klyftor vitlök, finhackad
  • 250 gram tykstegsfilet
  • 1 st gurka i skivor
  • 14 st vindruvor, halverade
  • 4,7 dl babyspenat
  • 0,5 st rödlök i skivor
  • 1 st röd chili, hackad
  • 1,8 dl koriander, hackad
  • 1,8 dl mynta, hackad

Instruktioner

  1. Vispa ihop limejuice, fisksås, sesamolja, sojasås, ingefära och vitlök i en liten skål.
  2. Lägg biffen i en skål, häll 1/2 av dressingen över den och vänd runt tills biffen är täckt.
  3. Hetta upp en panna med non-stick på hög värme. Stek biffen i 2-3 minuter på varje sida. Lägg över på en tallrik.
  4. Täck biffen med folie och ställ den åt sidan. Lägg gurka, vindruvor, spenat, lök, chili, koriander och mynta i en skål.
  5. Skär biffen i tunna skivor och lägg dem i salladen. Häll på resten av dressingen och vänd runt salladen.
  6. Servera salladen omedelbart medan köttet fortfarande är varmt. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 275 kcal.

Protein: 48 %

Kolhydrater: 26 %

Fett: 27 %