Färgglad sallad med avokado, quinoa och kyckling

25 min. total

Ingredienser

  • 1 cup röd quinoa
  • 0,5 spsk honung
  • 2 spsk limejuice
  • 2 spsk olivolja
  • 4 cup sallad, skivad
  • 1,5 cup körsbärstomat, halverad
  • 2 stk avokado i skivor
  • 2 stk kycklingbröst
  • 2 spsk persilja, hackad

Instruktioner

  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Lösgör med en sked och ställ åt sidan för att svalna.
  2. Stek kycklingen i hälften av oljan, 4-5 minuter på varje sida. Skär sedan kycklingen i skivor.
  3. Vispa ihop honung, limesaft, resterande olja, salt och peppar i en liten skål.
  4. Blanda tomat, avokado, sallad och quinoa i en stor skål. Häll dressingen över och vänd runt salladen. Lägg kyckling och persilja på toppen.

Näring (per person)

Kalorier: 464 kcal.

Protein: 20 %.

Kolhydrater: 35 %.

Fett: 45 %