Falafel-sallad med hummus

30 min. total

Ingredienser

  • Falafel
    15 ounce kikärter, avrunna
  • 4 fed vitlök, finhackad
  • 1 stk schalottenlök, finhackad
  • 2 spsk persilja, hackad
  • 1 tsk kummin, mald
  • 1 tsk koriander, krossad
  • 2 spsk fullkornsvetemjöl
  • 2 spsk olivolja
  • Hummus
    15 ounce kikärter, avrunna
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 2 spsk olivolja
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk kummin, mald
  • Salat
    1 stk rödkål, skivad
  • 1 stk avokado i skivor
  • 1 cup tomat, hackad
  • 1 cup ärtskott
  • 0,5 cup selleri, hackad
  • 2 stykke citronbåt

Instruktioner

  1. Falafel
    Tillsätt kikärter, vitlök, schalottenlök, persilja, spiskummin, koriander och mjöl i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  2. Mixa tills blandningen blir en tjock gröt. Forma små bollar. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek falafelbiffarna tills de är gyllene. Lägg dem på en tallrik.
  3. Hummus
    Tillsätt kikärter, vitlök, olivolja, citronsaft, spiskummin och salt i en matberedare.
  4. Blanda tills det är slätt. Tillsätt vatten tills hummusen har önskad konsistens.
  5. Sallad
    Ta en skål och lägg upp kål, avokado, tomat, ärtskott, selleri och falafel.
  6. Strö över lite hummus. Servera med citronklyftor. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 608 kcal.

Protein: 16 %

Kolhydrater: 47 %

Fett: 37 %