Currypotatis och blomkål

30 min. total

Ingredienser

  • 3 spsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 4 fed vitlök, finhackad
  • 1 spsk ingefära, riven
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk garam masala
  • 0,5 tsk gurkmeja, mald
  • 0,5 tsk chili, mald
  • 400 gram skalade, hackade tomater
  • 500 gram tärnad potatis
  • 1,5 cup grönsaksbuljong
  • 1 stk blomkål, buketter
  • 1 spsk koriander, hackad
  • 2 stk citronbåt

Instruktioner

  1. Värm oljan i en stekpanna med lock på medelvärme. Stek löken i 6-8 minuter.
  2. Tillsätt vitlöken och fräs i 1-2 minuter. Tillsätt ingefära, curry, garam masala, gurkmeja, chili och salt. Stek i 1-2 minuter.
  3. Tillsätt tomater, potatis och buljong. Täck över och låt sjuda i 10 minuter.
  4. Tillsätt blomkålen och koka i ytterligare 7-8 minuter. Garnera med koriander och servera med citron. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 288 kcal.

Protein: 10 %.

Kolhydrater: 49 %

Fett: 41 %