Curry med cashew och kyckling

35 min. total

Ingredienser

  • 2 stk kycklingbröst i tärningar
  • 0,5 tsk gurkmeja, mald
  • 2 spsk citronsaft
  • 4 fed vitlök, finhackad
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 2 spsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 1 spsk curry, malet
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk koriander, krossad
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 cup vatten
  • 2 cup broccoli, buketter
  • 1 cup gröna ärtor, blancherade
  • 3 spsk yoghurt, naturlig
  • 0,5 cup cashewnötter
  • 1 spsk koriander

Instruktioner

  1. Vispa ihop gurkmeja, citronsaft, vitlök, ingefära, salt och peppar i en skål. Marinera kycklingen i den. Låt det ligga i blöt.
  2. Värm oljan i en stekpanna och fräs löken i 6-7 minuter. Tillsätt curry, garam masala, koriander och tomatpuré. Stek i 2 minuter.
  3. Lägg kycklingen i kryddblandningen och fräs tills kycklingen är brynt på alla sidor.
  4. Tillsätt vatten, broccoli och ärtor och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda på medel-låg värme tills kycklingen är klar.
  5. Sänk till låg värme och rör ner yoghurten. Ta bort från värmen. Garnera med cashewnötter och färsk koriander. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 358 kcal.

Protein: 27 %

Kolhydrater: 21 %

Fett: 52 %