Crostini med vitlökssvamp

15 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk olivolja
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 4 cup svamp i skivor
  • 1 spsk balsamvinäger
  • 0,5 tsk dijonsennep
  • 1,5 tsk honung
  • 4 spsk gräddost
  • 4 stykke bröd, fullkornsbröd, rostat

Instruktioner

  1. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt vitlöken och fräs i 15 sekunder.
  2. Tillsätt champinjonerna och rör om. Stek champinjonerna tills vattnet har avdunstat.
  3. Ta en skål och tillsätt olja, balsamvinäger, senap, honung, salt och peppar.
  4. Blanda till en dressing och ställ åt sidan. Bred färskost på rostat bröd.
  5. Lägg svampen på brödet, ringla över dressingen och smaka av med örter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 426 kcal.

Protein: 14 %

Kolhydrater: 41 %

Fett: 46 %