Crepes av blomkål

70 min. total

Ingredienser

  • 12 ounce blomkål, buketter
  • 1 stk tärnad potatis
  • 2 stk schalottenlök, halverad
  • 1,5 spsk olivolja
  • 2 ounce höstost
  • 0,5 tsk timjan, hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 1 stk ägg, vispade
  • 0,5 cup rasp
  • 2 spsk parmesan, riven
  • 4 cup spenat
  • 1 tsk citronsaft

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 205 °C. Lägg blomkål, potatis och vårlök på en plåt.
  2. Ringla olja över grönsakerna och vänd dem tills de är täckta. Grädda i 35 minuter, rör om en gång.
  3. Lägg de bakade grönsakerna i en matberedare. Blanda tills det är hackat. Skrapa ner blandningen i skålen.
  4. Tillsätt keso, timjan, salt, peppar och ägg under omrörning. Blanda brödsmulor och parmesan i en djup skål.
  5. Forma blomkålsblandningen till köttfärsbitar. Strö över dem i brödsmulor-parmesanblandningen. Lägg dem på en bakplåtspapper.
  6. Grädda i 25 minuter och vänd under tiden. Servera creminettes med spenat och citronjuice. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 231 kcal.

Protein: 21 %

Kolhydrater: 43 %

Fett: 37 %