Creme fraiche kyckling och majs

80 min. total

Ingredienser

  • 8 stk kycklinglår
  • 2 cup gräddfil
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk gräslök, hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk paprika
  • 1 spsk sojasås
  • 4 fed vitlök, finhackad
  • 1,3 cup rasp
  • 0,25 cup smör, smält
  • 6 stk majskolvar, kokta
  • 1 spsk basilika

Instruktioner

  1. Rengör kycklingen och torka den. Blanda gräddfil, citronsaft, gräslök, salt, paprika, sojasås och vitlök i en skål.
  2. Lägg kycklingen i gräddblandningen och vänd den så att den är täckt. Täck över skålen och låt kycklingen marinera.
  3. Förvärm ugnen till 175 °C. Smörj en bakplåt. Ta en ny skål och häll i brödsmulorna.
  4. Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg den i ströbrödsmulor. Lägg kycklingen på plåten och ringla smält smör över den.
  5. Grädda kycklingen i 45-60 minuter. Grädda majskolvarna samtidigt, men bara i 20-25 minuter. Ta ut kycklingen och majsen ur ugnen och låt dem vila.
  6. Servera kycklingen och majskolvarna med basilika som garnering. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 614 kcal.

Protein: 29 %

Kolhydrater: 24 %

Fett: 47 %