Couscous-granatäppelsallad

20 min. total

Ingredienser

  • 0,75 cup couscous, fullkorn
  • 1,5 cup varmt vatten
  • 1 spsk olivolja
  • 0,25 cup kikärter, avrunna
  • 0,25 cup rödlök, hackad
  • 0,5 cup körsbärstomat, halverad
  • 0,25 cup mandlar, hackade
  • 1 cup granatäpplefrön
  • 0,5 cup persilja, hackad
  • 1,5 spsk citronsaft

Instruktioner

  1. Lägg couscousen i en skål med varmt vatten. Täck över skålen och låt stå i 10 minuter. Tillsätt olivoljan och blanda.
  2. Tillsätt kikärter, rödlök, körsbärstomater och persilja. Blanda.
  3. Tillsätt mandel, granatäpple, citronsaft, salt och peppar. Gör det!

Näring (per person)

Kalorier: 489 kcal.

Protein: 12 %.

Kolhydrater: 55 %

Fett: 33 %