Chokladklädd banan

35 min. total

Ingredienser

  • 2 stk banan
  • 4 ounce choklad, mörk
  • 1 spsk kokosolja
  • 2 spsk jordnötter, hackade

Instruktioner

  1. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Skär bananen i bitar. Sätt en tandpetare i varje bit och lägg dem på bakplåtspappret.
  2. Lägg dem i frysen i 30 minuter. Lägg choklad och kokosolja i en skål som tål mikrovågsugn. Ställ in i mikrovågsugnen i 30 sekunder.
  3. Rör om ordentligt. Ställ in i mikrovågsugnen i 15 sekunders intervaller, rör om och upprepa tills chokladen är smält. Ta ut bananerna ur frysen.
  4. Doppa dem i choklad och rulla dem i jordnötter och lägg tillbaka dem på plåten. Låt dem stå tills chokladen har hårdnat. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 140 kcal.

Protein: 5 %.

Kolhydrater: 44 %

Fett: 51 %