chili con carne

40 min. total

Ingredienser

  • 2 cup brunt ris
  • 1 spsk olivolja
  • 0,5 stk lök, hackad
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 0,5 spsk röd chili, hackad
  • 1 pound malet nötkött (fettsnålt)
  • 0,75 spsk kummin, mald
  • 1 spsk chili, mald
  • 0,5 spsk paprika, rökt
  • 0,25 spsk koriander, krossad
  • 0,5 stk röd paprika, skuren
  • 1 stk morot i tärningar
  • 28 ounce hackade tomater
  • 0,5 cup grönsaksbuljong
  • 14 ounce kidneybönor, avrunna
  • 1 stk avokado i skivor

Instruktioner

  1. Koka det bruna riset enligt anvisningarna på förpackningen. Håll dem varma. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme.
  2. Fräs löken i 2,3 minuter. Tillsätt vitlök och färsk chili. Fräs i 30-60 sekunder under ständig omrörning.
  3. Tillsätt köttfärs. Stek i 5-7 minuter under ständig omrörning. Tillsätt kryddorna: spiskummin, chili, paprika och salt. Rör ihop.
  4. Tillsätt paprika och morot och stek i 2 minuter. Tillsätt tomat, grönsaksbuljong och kidneybönor. Rör ihop och täck över.
  5. Håll den varm på medelhög temperatur. Låt chilin koka i 15 minuter. Servera med brunt ris och avokado. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 823 kcal.

Protein: 21 %

Kolhydrater: 53 %

Fett: 26%