Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Carbonara med bacon från kalkon
25 min. total
Ingredienser
- 90 gram spaghetti, fullkorn
- 1 tsk olivolja
- 3 st kalkonbacon, hackad
- 1 klyftor vitlök, finhackad
- 2 msk parmesan, riven
- 1 st ägg, vispade
- 0,5 tsk persilja, hackad
Instruktioner
- Koka spaghettierna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och ställ åt sidan.
- Värm olivoljan på medelhög värme i en stekpanna. Stek kalkonbaconet tills det är krispigt. Lägg kalkonbaconet på en tallrik täckt med hushållspapper för att suga upp överflödig olja.
- Använd samma stekpanna för att fräsa vitlök tills den doftar. Lägg bacon och spaghetti i pannan och fräs på medelvärme i två minuter. Ta bort från värmen.
- Vispa äggen och häll dem långsamt i pastan, rör om hela tiden så att det blir en krämig sås och inte äggröra. Smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt parmesanosten till pastan och blanda tills osten har smält. Garnera toppen med kalkonbacon, riven parmesan och persilja. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 596 kcal.
Protein: 24 %
Kolhydrater: 44 %
Fett: 32 %