Carbonara med bacon från kalkon

25 min. total

Ingredienser

  • 3 ounce spaghetti, fullkorn
  • 1 tsk olivolja
  • 3 stk kalkonbacon, hackad
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 2 spsk parmesan, riven
  • 1 stk ägg, vispade
  • 0,5 tsk persilja, hackad

Instruktioner

  1. Koka spaghettierna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och ställ åt sidan.
  2. Värm olivoljan på medelhög värme i en stekpanna. Stek kalkonbaconet tills det är krispigt. Lägg kalkonbaconet på en tallrik täckt med hushållspapper för att suga upp överflödig olja.
  3. Använd samma stekpanna för att fräsa vitlök tills den doftar. Lägg bacon och spaghetti i pannan och fräs på medelvärme i två minuter. Ta bort från värmen.
  4. Vispa äggen och häll dem långsamt i pastan, rör om hela tiden så att det blir en krämig sås och inte äggröra. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tillsätt parmesanosten till pastan och blanda tills osten har smält. Garnera toppen med kalkonbacon, riven parmesan och persilja. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 596 kcal.

Protein: 24 %

Kolhydrater: 44 %

Fett: 32 %