Caesarsallad med grillad kyckling och stekt ägg

25 min. total

Ingredienser

  • 0,5 cup caesardressing
  • 8 spsk parmesan, riven
  • 3 stk kycklingbröst
  • 2 spsk olivolja
  • 6 stk bacon från kalkon
  • 4 stk ägg
  • 6 cup romansallat
  • 1 cup croutons, fullkorn

Instruktioner

  1. Förvärm grillen på medelhög värme. Gnid in kycklingen med olja. Smaka av med salt och peppar. Grilla i 5 minuter på varje sida.
  2. Låt den vila i 5 minuter och skär den sedan i skivor. Stek baconet i en stekpanna utan fästmassa tills det är krispigt. Ta bort baconet.
  3. Spegla äggen i samma kastrull. Blanda sallad, kyckling och bacon i en skål och blanda med Caesardressingen.
  4. Lägg ägget på salladen. Strö krutonger och parmesan över salladen. Krydda med peppar. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 508 kcal.

Protein: 35 %.

Kolhydrater: 13 %

Fett: 52 %