Burrito med spenat och nötkött

40 min. total

Ingredienser

  • Tortilla
    4 cup spenat, tinad
  • 1 cup vetemjöl
  • 0,25 tsk salt
  • 2 spsk olivolja
  • 2 spsk vatten
  • Oksekød
    2 spsk olivolja
  • 1 pound malet nötkött (fettsnålt)
  • 1,5 spsk chili, mald
  • 0,5 tsk kummin, mald
  • 10 ounce spenat
  • 1 cup majs, avrunnen
  • 1 cup cheddar, riven
  • 1 spsk vårlök, hackad

Instruktioner

  1. Tortilla
    Lägg spenaten i en mixer och mixa tills den är slät. Vispa ihop mjöl och salt i en skål.
  2. Tillsätt spenatpurén och oljan till mjölblandningen. Tillsätt vatten om degen är för torr. Tillsätt mjöl om degen är för kladdig.
  3. Forma degen till en jämn klump, halvera den och forma den till bullar. Fortsätt att halvera tills du får åtta bullar. Rulla ut varje degboll mellan två bitar bakplåtspapper.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelvärme. Stek tortillorna i pannan en i taget.
  5. Nötkött
    Hetta upp en panna med non-stick på medelvärme. Bryn köttet i 8-10 minuter. Häll av fettet.
  6. Krydda köttet med chili, spiskummin, salt och peppar. Tillsätt majsen och rör om.
  7. Värm blandningen ordentligt. Ta bort från värmen och rör i osten. Fördela nötköttsblandningen på tortillorna. Tillsätt spenat, majs och cheddar.
  8. Vik in sidorna och fyllningen och rulla ihop den. Dela burriton på mitten. Garnera med vårlök. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 669 kcal.

Protein: 23 %

Kolhydrater: 27 %

Fett: 50 %