Burrito med spenat och nötkött

40 min. total

Ingredienser

  • Tortilla
    9,5 dl spenat, tinad
  • 2,4 dl vetemjöl
  • 0,25 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • Oksekød
    2 msk olivolja
  • 450 gram malet nötkött (fettsnålt)
  • 1,5 msk chili, mald
  • 0,5 tsk kummin, mald
  • 280 gram spenat
  • 2,4 dl majs, avrunnen
  • 2,4 dl cheddar, riven
  • 1 msk vårlök, hackad

Instruktioner

  1. Tortilla
    Lägg spenaten i en mixer och mixa tills den är slät. Vispa ihop mjöl och salt i en skål.
  2. Tillsätt spenatpurén och oljan till mjölblandningen. Tillsätt vatten om degen är för torr. Tillsätt mjöl om degen är för kladdig.
  3. Forma degen till en jämn klump, halvera den och forma den till bullar. Fortsätt att halvera tills du får åtta bullar. Rulla ut varje degboll mellan två bitar bakplåtspapper.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelvärme. Stek tortillorna i pannan en i taget.
  5. Nötkött
    Hetta upp en panna med non-stick på medelvärme. Bryn köttet i 8-10 minuter. Häll av fettet.
  6. Krydda köttet med chili, spiskummin, salt och peppar. Tillsätt majsen och rör om.
  7. Värm blandningen ordentligt. Ta bort från värmen och rör i osten. Fördela nötköttsblandningen på tortillorna. Tillsätt spenat, majs och cheddar.
  8. Vik in sidorna och fyllningen och rulla ihop den. Dela burriton på mitten. Garnera med vårlök. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 669 kcal.

Protein: 23 %

Kolhydrater: 27 %

Fett: 50 %