Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Burrito med spenat och nötkött
40 min. total
Ingredienser
-
Tortilla
9,5 dl spenat, tinad - 2,4 dl vetemjöl
- 0,25 tsk salt
- 2 msk olivolja
- 2 msk vatten
-
Oksekød
2 msk olivolja - 450 gram malet nötkött (fettsnålt)
- 1,5 msk chili, mald
- 0,5 tsk kummin, mald
- 280 gram spenat
- 2,4 dl majs, avrunnen
- 2,4 dl cheddar, riven
- 1 msk vårlök, hackad
Instruktioner
-
Tortilla
Lägg spenaten i en mixer och mixa tills den är slät. Vispa ihop mjöl och salt i en skål. - Tillsätt spenatpurén och oljan till mjölblandningen. Tillsätt vatten om degen är för torr. Tillsätt mjöl om degen är för kladdig.
- Forma degen till en jämn klump, halvera den och forma den till bullar. Fortsätt att halvera tills du får åtta bullar. Rulla ut varje degboll mellan två bitar bakplåtspapper.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelvärme. Stek tortillorna i pannan en i taget.
-
Nötkött
Hetta upp en panna med non-stick på medelvärme. Bryn köttet i 8-10 minuter. Häll av fettet. - Krydda köttet med chili, spiskummin, salt och peppar. Tillsätt majsen och rör om.
- Värm blandningen ordentligt. Ta bort från värmen och rör i osten. Fördela nötköttsblandningen på tortillorna. Tillsätt spenat, majs och cheddar.
- Vik in sidorna och fyllningen och rulla ihop den. Dela burriton på mitten. Garnera med vårlök. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 669 kcal.
Protein: 23 %
Kolhydrater: 27 %
Fett: 50 %