Burgare med sötpotatis och guacamole

35 min. total

Ingredienser

  • Guacamole
    1 stk avokado i tärningar
  • 1 stk tomat, hackad
  • 0,5 stk rödlök, tärnad
  • 1 spsk limejuice
  • 1 tsk olivolja
  • Burger
    2 stk kokt sötpotatis i tärningar
  • 0,5 cup lök, hackad
  • 2 tsk tahini
  • 0,75 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk chili, mald
  • 0,5 tsk salt
  • 0,66 cup havregryn, blandat till mjöl
  • 1 spsk kokosolja
  • 2 stk burgerbröd, fullkornsbröd
  • 2 tsk mayonnaise
  • 1 cup spenat

Instruktioner

  1. Guacamole
    Blanda avokado, tomat, rödlök och limejuice i en skål. Ringla över olivolja. Mosa, smaka av med salt och peppar.
  2. Burger
    Koka sötpotatisen i 10 minuter. Mosa sötpotatisen i en skål.
  3. Mosa lök, tahini, vinäger, vitlökspulver, chilipulver, salt, peppar och havremjöl i sötpotatisen tills moset är tjockt.
  4. Värm kokosoljan i en stekpanna på hög värme. Forma moset till patéer. Lägg dem i den heta stekpannan.
  5. Stek i 1-3 minuter på varje sida. Rosta hamburgerbröden i en stekpanna utan fästmassa på medelhög värme i 1-2 minuter. Lägg dem på en tallrik.
  6. Bred majonnäs på bullarna. Lägg biffarna, guacamolen och spenaten i bollen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 794 kcal.

Protein: 11 %

Kolhydrater: 55 %

Fett: 35 %