Buddha Bowl med grönkålssallad

40 min. total

Ingredienser

  • 1,2 dl quinoa
  • 2 st sötpotatis, skuren
  • 210 gram kikärter, avrunna
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk olivolja
  • 2 st kycklingbröst
  • 2,4 dl kål, hackad
  • 1 st avokado i skivor
  • 2 msk lucernespirer
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 tsk sesamfrön
  • 1 msk citronsaft

Instruktioner

  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt vattnet rinna av. Låt svalna och häll upp i en skål.
  2. Förvärm ugnen till 205 °C. Lägg sötpotatisen och kikärterna i separata skålar.
  3. Krydda båda med paprika, vitlökspulver, salt och peppar. Ringla olja över båda.
  4. Lägg sötpotatisen och kikärterna på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 30 minuter.
  5. Krydda kycklingen med salt och peppar. Lägg kycklingen på en egen plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 12-15 minuter. Ta bort kycklingen och skär den i skivor.
  6. Lägg grönkål, avokado, sötpotatis, kikärter, kyckling, alfalfa groddar och pinjenötter i skålen med quinoa.
  7. Strö över sesamfrön. Ringla över olivolja och citronsaft och vänd runt salladen. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 901 kcal.

Protein: 23 %

Kolhydrater: 39 %

Fett: 38 %