Buddha Bowl med grönkålssallad

40 min. total

Ingredienser

  • 0,5 cup quinoa
  • 2 stk sötpotatis, skuren
  • 7,5 ounce kikärter, avrunna
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 spsk olivolja
  • 2 stk kycklingbröst
  • 1 cup kål, hackad
  • 1 stk avokado i skivor
  • 2 spsk lucernespirer
  • 2 spsk pinjenötter
  • 1 tsk sesamfrön
  • 1 spsk citronsaft

Instruktioner

  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt vattnet rinna av. Låt svalna och häll upp i en skål.
  2. Förvärm ugnen till 205 °C. Lägg sötpotatisen och kikärterna i separata skålar.
  3. Krydda båda med paprika, vitlökspulver, salt och peppar. Ringla olja över båda.
  4. Lägg sötpotatisen och kikärterna på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 30 minuter.
  5. Krydda kycklingen med salt och peppar. Lägg kycklingen på en egen plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 12-15 minuter. Ta bort kycklingen och skär den i skivor.
  6. Lägg grönkål, avokado, sötpotatis, kikärter, kyckling, alfalfa groddar och pinjenötter i skålen med quinoa.
  7. Strö över sesamfrön. Ringla över olivolja och citronsaft och vänd runt salladen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 901 kcal.

Protein: 23 %

Kolhydrater: 39 %

Fett: 38 %