Brysselkål

35 min. total

Ingredienser

  • 2 pound brysselkål
  • 12 stykke bacon från kalkon
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 spsk olivolja
  • 1,5 spsk lönnsirap
  • 1 tsk timjan, hackad
  • 3 cup körsbärstomat, halverad
  • 0,5 cup basilika

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 205 °C. Sätt fyra brysselkålar på ett spett och krydda med peppar.
  2. Linda in varje spett i bacon. Lägg bakplåtspapper på ett bakplåtspapper och placera kräket på det. Grädda dem i 20-25 minuter.
  3. Vispa ihop citronsaft, olivolja, sirap, timjan, salt och peppar.
  4. Blanda dressingen med tomat och basilika. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 258 kcal.

Protein: 30 %.

Kolhydrater: 43 %

Fett: 27 %